iPL behandling

IPL Halmstad Stockholm

Söker du en effektiv lösning
för en jämnare hudton?
Då är IPL lösningen.

Söker du en effektiv lösning för en jämnare hudton? Då är IPL lösningen.

Om du någonsin har önskat dig en hud som är mer jämn, fräsch och ungdomlig så kan en IPL-behandling (Intense Pulsed Light) vara precis det du söker. IPL-behandling är en icke-kirurgisk och säker teknik som används för att behandla ett brett spektrum av hudproblem, inklusive pigmentfläckar, rynkor, rosacea och ojämn hudton.

Snabbfakta om IPL

Pris från 995 kr
  •  
  • Behandlingstid: 30-60 minuter
  • Hållbarhet: 6-12 månader
ipl

Hur fungerar IPL?

Vid en IPL-behandling används ljuspulser som tränger igenom huden och når hudcellerna. Det högintensiva ljuset omvandlas till värme i huden och kan behandla många olika hudproblem. Ytliga blodkärl koaguleras, kollapsar och diffus rodnad minskar. Pigmenteringar som solfläckar förs upp till ytan av huden och försvinner så småningom. Eftersom ljuset absorberas av hemoglobin och melanin i huden, omvandlas det till energi i form av värme vilket stimulerar produktionen av kollagen. Detta hjälper till att förbättra hudstrukturen, minska porstorleken och förebygga åldrande av huden.

Skadade hudceller elimineras sedan naturligt genom kroppens läkningsprocess och frisk hud växer tillbaka. IPL-behandlingen är mycket säker och effektiv, är ett utmärkt alternativ för dem som vill undvika kirurgiska ingrepp och injektioner.

Vad blir resultatet av en IPL-behandling?

Under din konsultation hos oss kommer du att kunna gå igenom allt med en av våra skönhetsspecialister och diskutera dina mål och förväntningar för behandlingen. IPL-behandlingen tar vanligtvis mellan 20 och 30 minuter. Efteråt kan du uppleva en liten rodnad och svullnad, men det här försvinner vanligtvis inom ett par timmar. Det är viktigt att komma ihåg att IPL-behandlingen inte är en engångsbehandling. För att uppnå bästa resultat rekommenderas vanligtvis en serie behandlingar. Antalet behandlingar som behövs beror på din hudtyp och det specifika hudproblemet du vill behandla.

ipl behandling hand

Allt börjar med en konsultation

Före behandlingen kommer du att träffa en av våra terapeuter för en konsultation. Terapeuten kommer att fråga om dina mål och förväntningar samt undersöka dina problemområden. Det här hjälper terapeuten att avgöra vilken behandling som passar dig bäst och välja den mest effektiva behandlingsplanen.

IPL-behandling, gör den ont?

Vi har alla olika smärttrösklar och hur vi upplever en behandling är mycket individuellt. IPL-behandlingen kan beskrivas som en snabb värmeimpuls som känns men sällan upplevs som obehaglig eller smärtsam. Det behandlade området kan kännas varmt efter behandlingen, men detta är en övergående känsla.

När passar det att göra IPL?

Om du överväger att genomgå en IPL-behandling rekommenderar vi starkt att du bokar en kostnadsfri konsultation hos oss. Vi kan då sätta upp en behandlingsplan som är skräddarsydd för din hudtyp och dina specifika mål, samt svara på alla de frågor och funderingar du kan ha. Det är viktigt att tänka på att IPL-behandling gör huden solkänslig, så du bör undvika att utsätta dig för solen 4 veckor före och efter behandlingen. Vi rekommenderar därför att du genomgår IPL-behandling under höst- och vinterhalvåret.

Om du är redo att ta steget mot en mer jämn, fräsch och ungdomlig hud, tveka inte att boka en konsultation för IPL-behandling idag. Din hud kommer att tacka dig.

ipl

Före- och efterbilder IPL

Tips! Justera reglaget för att jämföra bilden före behandling mot resultatet efter.

ipl före ipl efter

Se video med IPL-behandling

Är du på jakt efter en effektiv metod för att uppnå en mer jämn hudton? Då är IPL-behandling det optimala valet. IPL-tekniken är känd för sin förmåga att reducera ojämnheter och främja en jämnare och mer enhetlig hudton, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för dig som strävar efter hudförbättring.

bokning

Boka tid för en IPL-behandling

Kontakta oss på Doctor Filip för en kostnadsfri konsultation där vi tillsammans går igenom dina önskemål och förutsättningar. I enlighet med gällande lagstiftning vid estetisk injektion bokas din behandling in tidigast 48 timmar efter konsultation.

IPL-behandling av ytliga blodkärl

Har du tröttnat på att ständigt behöva dölja dina ytliga blodkärl i ansiktet, på benen eller på någon annan del av kroppen? Då kan en IPL-behandling vara lösningen. IPL står för ”Intense Pulsed Light” och är en behandling som använder ljusenergi för att reducera synliga blodkärl på huden. Under behandlingen används högintensivt ljus som riktar in sig på det röda pigmentet i blodet som finns i blodkärlen. Effekten blir att kärlen bryts ned och försvinner.

Så vill du bli av med dina ytliga blodkärl och få en mjukare, mer enhetlig hudton, är IPL-behandling ett fantastiskt alternativ. Kontakta oss så berättar vi mer.

Permanent hårborttagning med IPL

Med en IPL-behandling kan du säga tack och hej då till oönskad hårväxt på olika delar av kroppen inklusive armar, ben, ansikte och bikinilinje. Genom att rikta ljuset mot hårroten elimineras hårsäcken och hårväxten minskar permanent hårväxten.

Med IPL-behandling kan du glömma det dagliga rakandet, vaxningen och andra smärtsamma och tidskrävande metoder för hårborttagning. Behandlingen är skonsam och snabb, samt ger resultat redan efter några behandlingar.

Behandling av pigmentfläckar med IPL

IPL är den perfekta lösningen för dig som vill minska synliga pigmentfläckar på huden. Detta är en enkel och effektiv behandling som kan utföras på flera områden av kroppen, inklusive ansiktet, händerna och bröstet. Behandlaren riktar ljuset mot pigmenten i fläckarna, pigmentcellerna bryts ned och minskar storleken samt synligheten av pigmentfläckarna.

Behandlingen kan anpassas efter dina individuella behov och hudtyp, vilket gör IPL-behandling till en effektiv och säker metod för att behandla pigmentfläckar på alla typer av hud.

Search