sofwave1

Sofwave Halmstad, Stockholm

Behandlingen som ger ögon, ansikts- och halslyftet helt utan nålar och återhämtningstid!

Den unika ultraljudsteknik som används för att återuppliva hudens produktion av kollagen – detta sker helt utan nålar, utan med värme. Resultatet är ett lyftande och ålderreducerande resultat som stramar upp huden och ökar elasticiteten. Behandlingen ger långvariga resultat med en gradvis förbättringseffekt som blir tydligare över tiden, vanligtvis under 6-12 månader, och dessa resultat kan bibehållas i upp till 2 år.

Vi rekommenderar en underhållsbehandling var 1-2 år beroende på när man börjar med behandlingen och detta beror på grund av hudens naturliga åldersprocess. En Sofwave-behandling passar dig som vill ha en lyftande effekt på ansiktet, inklusive ögonbryn, haka/käklinje och hals, samtidigt som den minskar fina linjer och rynkor.

Priser och mer information om Sofwave
hittar ni på Bokadirekt

sofwave3

Hur fungerar Sofwave?

Redan vid 20-års åldern börjar kroppen bryta ned kollagen och elastin. Denna nedbrytning leder i sin tur till att huden börjar tappa spänst och börjar hänga tillsammans med underliggande vävnad. Ögonlocken börjar falla ned, och nasolabial veck samt hamsterpåsar börjar bildas. Man får en torrare hud och därmed börjar även finare linjer börjar bli mer framträdande kring ögon och mun.

Sofwaves teknologi gör att ultraljudsenergin tränger sig in genom hudens yta och värmer upp vävnaden på ett specifikt djup där cellerna för nyproduktion av kollagen och elastin finns. Med rätt anpassad temperatur stimuleras dessa celler till att börja bygga upp nytt kollagen och elastin. Eftersom att kollagenuppbyggnaden tar ca 3-4 månader så upplever patienter markanta resultatförbättringar efter denna period.

Efter behandlingen förekommer det ingen återhämtningstid, ingen rodnad eller blåmärken och man kan därmed direkt efter applicera make-up, sola och träna.

Vad används Sofwave till?

Användningsområdena är flera, men tekniken är särskilt effektiv för: Ansiktslyft Ögonlock- och brynlyft Halslyft Markering av käklinjerna. Hudföryngring och reducerar fina linjer och rynkor. Andra användningsområden som Sofwave är väldigt effektiv mot är: Celluliter Huduppstramning på mage Huduppstramning på dekolletage.

Vad ska man tänka på?

Vi rekommenderar att man börjar med en konsultation minst två dagar innan planerad behandling. För att vi ska kunna leverera bästa möjliga resultat och minimal smärta skal man applicera bedövningssalva 2 timmar innan behandling. Bedövningssalvan får man med sig från oss på konsultationsdagen.

sofwave2
bokning

Boka tid för en behandling

Kontakta oss på DoctorFilip för en kostnadsfri konsultation där vi tillsammans går igenom dina önskemål och förutsättningar. I enlighet med gällande lagstiftning vid estetisk injektion bokas din behandling in tidigast 48 timmar efter konsultation.

Frågot & svar om Sofwave

Redan vid 20-års åldern börjar kroppen bryta ned kollagen och elastin. Denna nedbrytning leder i sin tur till att huden börjar tappa spänst och börjar hänga tillsammans med underliggande vävnad. Ögonlocken börjar falla ned, och nasolabial veck samt hamsterpåsar börjar bildas. Man får en torrare hud och därmed börjar även finare linjer börjar bli mer framträdande kring ögon och mun.

Sofwaves teknologi gör att ultraljudsenergin tränger sig in genom hudens yta och värmer upp vävnaden på ett specifikt djup där cellerna för nyproduktion av kollagen och elastin finns. Med rätt anpassad temperatur stimuleras dessa celler till att börja bygga upp nytt kollagen och elastin. Eftersom att kollagenuppbyggnaden tar ca 3-4 månader så upplever patienter markanta resultatförbättringar efter denna period.

Användningsområdena är flera, men tekniken är särskilt effektiv för:

  • Ansiktslyft
  • Ögonlock- och brynlyft
  • Halslyft
  • Markering av käklinjerna.
  • Hudföryngring och reducerar fina linjer och rynkor.

Andra användningsområden som Sofwave är väldigt effektiv mot är:

  • Celluliter
  • Huduppstramning på mage
  • Huduppstramning på dekolletage.

Sofwave och HIFU (High-Intensity Focused Ultrasound) är båda icke-invasiva kosmetiska behandlingar som används för hudföryngring, men de använder olika tekniker och har några distinkta skillnader.

Sofwave har många fördelar jämfört med HIFU

Mindre Smärtsam: Sofwave är ofta mindre smärtsam än HIFU, vilket gör behandlingen mer behaglig.

Snabbare och färre behandlingar: Behandlingstiden är kortare, vilket är praktiskt för patienter med begränsad tid. HIFU kräver fler behandlingar med ca 1 månads intervall medan Sofwave räcker det med 1-2 behandlingar per år.

Ingen Återhämtningstid: Patienter kan återgå till sina normala aktiviteter omedelbart efter Sofwave behandlingen.

Säkerhet: Sofwave anses vara mycket säker med en lägre risk för biverkningar då ultraljudsvågorna är riktade 1,5 mm ner i hud nivå. Hifu går djupare ned i SMAS, vilket kan leda till komplikationer och nedbrytning av egen vävnad.

Brett Användningsområde: Effektiv för alla hudtyper och åldrar.

Sofwave är en klinisk beprövad teknik, den är självklart FDA-godkänd och CE-märkt. Flera kliniska studier har utvärderat de medicinska effekterna av Sofwave teknologin och det har utförts oändligt många säkerhetstester. Sofwave är helt färgblind på grund av den unika ultraljudsteknologin, och därmed kan behandlingen utföras säkert och effektivt på alla patienter, oavsett hudtyp, färg och ålder. Själva Sofwave handenheten har en patenterad tip, Sofcool, som kyler och skyddar det yttersta hudlagret vid behandlingen. Sofwave säkerställer även djupet vid behandling, exakt leverans av energin på 1,5 mm, vilket skyddar från skador i den underliggande vävnaden och nerver i det djupare hudlagret.

Sofwave är annorlunda och helt unik med dess effektiva resultat! Många av de mest populära huduppstramning och rynkbehandlingarna kräver en kur på fyra eller fler behandlingar innan man ser resultat. Detta är inte bara dyrt i längden utan kräver också att man lägger ned mycket tid på behandlingarna. Med Sofwave behövs det endast 1 behandling per år för märkbara resultat. En extra behandling kan däremot behövas för patienter med skadad hy eller extrema ålderstecken. Oavsett om du behöver 1 eller 2 behandlingar så kan man räkna med en fastare och uppstramad hud som får dig att både se och känna dig yngre.

Sofwave kan utföras året runt, även soliga sommarperioder

Passar in i en aktiv livsstil. Lämnar inga märken på huden direkt efter. Ingen återhämtningstid, patienter kan direkt återgå till sina dagliga aktiviteter.

När det gäller resultat efter en Sofwave-behandling kan patienter ofta uppleva en omedelbar förbättring i hudens utseende direkt efter behandlingen, vilket främst beror på den omedelbara sammandragningen av kollagenfibrer. Dock är de mest märkbara och gradvisa förbättringarna vanligtvis synliga inom 2-3 månader, eftersom Sofwave stimulerar kroppens naturliga kollagenproduktion. Denna process tar tid, men leder till betydande förbättringar av hudens kvalitet. Förbättringarna kan fortsätta att utvecklas och bli ännu mer framträdande upp till 6 månader efter behandlingen, i takt med att nytt kollagen bildas och hudens struktur stärks ytterligare.

Sofwave-behandlingen kan av vissa patienter upplevas som obehaglig och till och med smärtsam, men dessa känslor varar vanligtvis bara några sekunder under själva pulserna. För att underlätta och minska eventuell smärta, appliceras en bedövningskräm på behandlingsområdet cirka 30 minuter före själva proceduren. Denna förberedelse hjälper till att göra upplevelsen mer behaglig. Under behandlingen använder vi även kyla som en extra bedövande faktor så att behandlingen i princip upplevs som smärtfri. Efter behandlingen känner patienterna ingen smärta och kan återgå direkt till sina vardagliga aktiviteter.

En stor fördel med Sofwave-behandlingen är att den inte involverar nålar eller snitt. Detta innebär att du kan återgå till dina dagliga aktiviteter direkt efter sessionen. Du kan till och med applicera smink omedelbart efter behandlingen utan någon oro för komplikationer eller infektioner. Detta gör Sofwave till ett utmärkt val för de som vill förbättra sitt utseende utan någon nedtid. Så, efter din behandling, känn dig fri att sminka dig och njut av en dag ute på stan med förnyat självförtroende!

Search